Kalender

Søndag 30. juni kl. 15 i Havbådehuset
Fernisering på sommerens fotoudstilling Hav og Himmel


Hav og Himmel – sommerudstilling i Havbådehuset

Denne sommer udstiller Marianne Dotzek sine fotografier fra Han Herred i Havbådehuset i Slettestrand under overskriften Hav og Himmel.

Marianne er født i Hamborg og har arbejdet som leder af en skole, hvor hun har hjulpet forældre med deres børn. Siden sin tidligere barndom har Marianne været fascineret af det at male og arbejde med farver. Som 18 årig købte hun sit første kamera og startede med at tage billeder, og siden har både maleriet og fotografiet været en fast bestanddel af hendes liv. Det er specielt lyset i naturen, når det er tæt på det, man kan finde i maleriet, der er omdrejningspunktet – og hun bruger sine fotos som inspiration til malerierne.

Marianne har besøgt Slettestrand siden 2015, hvor hun hver sommer tilbringer seks uger på Pension Havblik. Hun bruger tiden her til at fotografere, male og ikke mindst på sit landartprojekt for fred og kærlighed – stenmosaikken Lady Ellidsbøl – ved Ellidsbøl strand. Det bedste Marianne ved er at være i naturen, hvor havet, lyset, himlen, landskabet og ikke mindst Han Herreds kyst gør stort indtryk, og hvor hun med kameraet forsøger at indfange øjeblikke. Med sine fotografier forsøger hun at fastholde øjeblikket ind i et åndeløst flow af undren. Motiverne er, som hun finder dem, uden filtre eller andre tricks.

Udstillingen åbner søndag 30. juni kl. 15 med fernisering, hvor alle er velkomne. Der er åbent til udstillingen alle dage hen over sommeren.