Bådebyggeri

Bådebyggeriet i Slettestrand

Foreningen Han Herred Havbåde har etableret et bådebyggeri og kystkulturcenter, der fungerer som et aktivt center omkring restaurering, nybygning, kopibygning, vedligeholdelse, udforskning, formidling, uddannelse og sejlads med havbåde og andre bådtyper i traditionen af klinkbyggede fartøjer.

Et midlertidigt bådebyggeri blev i november 2007 indrettet i den fredede redningsstation ved Slettestrand, og i august 2010 kunne det nye bådebyggeri tages i brug. Nordvest blev som den første renoveret her efterfulgt at Skarreklit. Samtidig er der bygget både Klitmøllerjoller og havpramme, ligesom Nordsøen, der sejler med lystfiskere fik skiftet bund i foråret 2014. I løbet af 2014 er kystbåden Anna blevet bygget i værftet. Siden 2016 er der blevet arbejdet på nybygninger til fiskerne i Thorupstrand.

Til værftet er der tilknyttet en lærlingeuddannelse, og indtil nu er der uddannet tre lærlinge. Pt er der tilknyttet 1 lærling samt to bådebyggere og en skibstømrer.

Han Herred Havbåde tilbyder nybygning og reparation af klinkbyggede både i alle størrelser.

Åbningstider

Bådebyggeriet er et arbejdende værksted, og vi kan desværre ikke tage imod besøgende i arbejdstiden på hverdage. Værkstedet er også åbent for besøgende første lørdag i måneden fra kl. 10-15.

Havbådehuset er åbent på hverdage i arbejdstiden samt den første lørdag i måneden
fra kl. 10-15.

Grupper kan bestille en guidet rundvisning på telefon 20 70 08 70. En rundvisning koster kr. 1.500,-

Hold desuden øje med kalenderen for at se hvornår der holdes ekstra åbent i værftet.