Nordvest

Den 12 meter lange “Nordvest” er bygget i 1962 til Lildstrand. Den har en overgang fisket muslinger i Limfjorden, og senere har den fisket fra Thorupstrand. Fartøjet har aldrig været ombygget, men har i den tid, den var i aktivt fiskeri hele tiden været indrettet, som da den kom fra bådebyggeriet.

Nordvest er blevet gennemgribende renoveret, mens den har været i værftet i Slettestrand. Det meste af forstævnen, agterstævnen og kølen er ikke skiftet. Ligesom de fleste af spanterne er de oprindelige, men ellers har Nordvest fået ny klædning, dæk, dækshuse etc. Da alle de originale dele har været bevaret i skibet, har det været muligt at lade skibet genopstå med næsten fuldstændig originalt udseende, indretning og udrustning.

Nordvest er skænket til Han Herred Havbåde af tidligere fisker og ejer Svenning Røge.

Nordvest blev ”søsat” en blæsende majdag i 2012. Den dag blev det ikke til en sejltur, men Nordvest har været på haw mange gange siden. I sommeren 2013 var Nordvest bl.a. et par uger i Limfjorden, hvor bådelagets medlemmer og familier nød det gode vejr. Nordvest har desuden flere gange været til Skagenfestival. Til bådelaget hører også flere institutioner i baglandet, hvis beboere har stor glæde af at komme ud at sejle.


Bådelaget Nordvest

Hans Peter Brandi Nielsen
Stagstedvej 54
9460 Brovst
Telefon 40 74 40 58
hanspeterbrandi@gmail.com